BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Isı yalıtım faydaları

Isı yalıtım faydaları

Isı yalıtım faydaları

Binalarda uzun yıllardan bu yana yaygın olarak ısı yalıtımı kullanılmaktadır. Isı yalıtımı sayesinde binaların ısı kayıplarının önüne geçilir. Günümüzde ısı yalıtımında kullanılan birçok farklı yöntem bulunuyor. Binaların durumuna ve isteğe göre istenilen yalıtım şekli binalara uygulanabiliyor. Isı yalıtımıyla ilgili olarak kişilerin akıllarında birçok soru işareti bulunuyor. Bu sorulardan bir tanesi de ısı yalıtımının faydalarının ne olduğudur. Isı yalıtım faydaları arasında hem binaların hem de binada oturan bireylerin avantajına olan birçok madde bulunuyor. Peki, binalarda ısı yalıtımının faydaları nelerdir?

Binalara Isı Yalıtımı Yaptırmanın Ne Gibi Faydası Vardır?

Binalarda ısı yalıtım faydaları konusunda bahsetmemiz gereken ilk avantaj yakıt masraflarıyla ilgilidir. Kullanılacak olan binada yapılan kaliteli bir ısı yalıtımı sayesinde yakıt masrafı yüzde elli gibi büyük bir oranda düşer. Böylece binada oturan kişiler daha az ücret ödeyerek de ısınma ihtiyaçlarını karşılamış olurlar. Hatta daha az yakıt masrafı ödenerek daha fazla ısınma sağlanmış olur.

Isı yalıtım faydaları sadece bununla da sınırlı değildir. Isı yalıtımı denildiğinde birçok kişinin aklına sadece kış aylarında yaşanan zamanlar gelir ancak ısı yalıtımı sayesinde yaz aylarında evlerin çok sıcak olması gibi durumlar da ortadan kalkmış olur. Çünkü binalarda kullanılan ısı yalıtımları yapılara giren güneş ışınlarını da yeterli miktarda azaltır ve evlerdeki aşırı sıcak hava tamamen ortadan kalmış olur. Sadece bu iki faydadan dolayı bile birçok yapıda ısı yalıtımı yapılır.

Isı yalıtımı faydaları arasında bahsedebileceğimiz başka bir konu da yukarıdaki konuya bağlı olarak serinlemek adına kullanılan elektrik masraflarının azaltılıyor olmasıdır. Birçok evde özellikle yaz aylarında serinlemek için klimalardan yararlanılıyor. Klimaların çalışması için harcanan elektrik masrafı ısı yalıtımı sayesinde çok büyük ölçüde azalır.

Bunun dışında nem ve rutubet kaynaklı olan küf oluşumu da ısı yalıtımı sayesinde önemli bir ölçüde azaltışmış olur. Isı yalıtımı sayesinde yapıların betonlarındaki demirlerin paslanması da engellenmiş olur. Son olarak ısı yalıtımı her zaman yapının daha dengeli bir sıcaklıkta olmasını sağlar. Belirttiğimiz bu faydalardan dolayı birçok kişi yapılarına ısı yalıtımı yaptırmaktadır.

 

Binanızın enerji kimlik belgesi fiyatı almak için www.ekbproje.com 'dan online EKB Talep edebilirisiniz. 

www.ekbproje.com ||| ENERJİ KİMLİK BELGESİ

EKB TALEP FORMU