BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Enerji Kimlik Belgesi veren firmalar?

Enerji Kimlik Belgesi veren firmalar?

Enerji Kimlik Belgesi veren firmalar?

Enerji Kimlik Belgesinin ne kadar önemli olduğunu önceki yazılarımızda belirtmiştik. Bu yüzden binanız ya da iş yeriniz için enerji kimlik belgesi almaya karar verdiğinizde, enerji kimlik belgesi veren firmalar hakkında bilgi alma ihtiyacı duyarsınız. Çünkü piyasada her şeyin olduğu gibi enerji kimlik belgesi veren firmalar konusunda da üçkâğıtlar dönmektedir. Bu yüzden hangi firmayı tercih etmeniz gerektiğini iyi tespit etmeniz gerekir.  Ayrıca enerji kimlik belgesi sadece enerji tasarrufu ya da enerji verimliliği sağlamakla kalmayarak sera gibi zararlı gaz miktarların belirlenmesi ve kullanılması gibi konularda da destek sağlamaktadır.

enerji kimlik belgesi almak için başvurulacak yerer konu ile ilgili kurumlar olmalıdır. Farklı kurumlardan alınmış olan  

EKB geçersiz sayılacağından bu konuda herkesin çok dikkatli olması gerekmektedir

Bunun için yapmanız gereken firmanın referanslarını incelemek ve firmanın internet sitesinde enerji kimlik belgesi kodunuzu sorgulama imkânınız olup olmadığına bakmanız gerekir. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi internet sitesine girerek, yetkilendirilmiş olan firmaların iletişim bilgileri ve adreslerine ulaşabilirsiniz. Bu en sağlıklı ve garanti yöntemdir. O yüzden yetkili firmalar arasında yer almayan ve adı geçmeyen firmaları tercih ederseniz, oldukça zor durumda kalabilirsiniz.

Birçok kişi enerji kimlik belgesi veren firmalar arasında tanıdıklarının tercih ettiklerini kullanmaktadır. Standart olarak tercih edilen bu yöntem sayesinde birçok kişi kısa sürede enerji kimlik belgelerini alabilmektedir. 700 metre kareden daha büyük olan alanlar için fiyatlandırma biraz yüksek olmakla birlikte, diğer binalar için standart fiyatlar verilir. Bu fiyatlar fatura edilerek size gönderilir ve enerji kimlik belgeniz resmi bir belge olduğu için kodu vardır. Bu kod benzersizdir ve her belge için ayrı olarak oluşmaktadır. Belgenizin sorgulana bilirliği de gerçek olduğunun kanıtıdır.

Enerji Kimlik Belgesi Neden Önemli?

 Enerji kimlik belgesi 2017 yılından itibaren zorunlu hale gelecektir ve bu açıdan oldukça önemlidir. Evin satışında değer kazanmasını sağlarken, çok yüksek vergiler ödemenizin de önüne geçer.

Birçok kişi enerji kimlik belgesi veren firmalar ararken yetkisi olmayan kurumlarla karşılaşır. Bu duruma özellikle dikkat edilmesi gerekmekte ve bütçenizi zorlamayan bir işlem olan enerji kimlik belgesi resmi nitelikte olan kurumlardan alınmalıdır. Aksi halde gereksiz yere paranız boşa gidecek ve sahte belgeler hiç bir işinize yaramayacaktır.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı için oldukça önemli bir adım olan enerji kimlik belgesi, birçok binanın enerji sarfiyatını yarı yarıya azalmıştır ve çevreye dost bir sistemle çalışması mümkün kılmıştır.

 

Binanızın enerji kimlik belgesi fiyatı almak için www.ekbproje.com 'dan online EKB Talep edebilirisiniz. 

www.ekbproje.com ||| ENERJİ KİMLİK BELGESİ

EKB TALEP FORMU