BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Şanlıurfa Trafo İşletme Sorumluluğu

Şanlıurfa Trafo İşletme Sorumluluğu

Şanlıurfa Trafo İşletme Sorumluluğu

Trafo işletme sorumluluğu; kuralları belirli çerçeveler ile kısıtlanmış ve aynı zamanda fazlası ile dikkat gerektiren bir kavramdır. Sorumluluk, genel itibari ile resmi gazetede yayınlanmış olan kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir. Kanun hükmünde var olan kuralların amacı ise; işçi ve iş güvenliğini sağlamak ve bunun yanı sıra; gerekli makine ve teçhizatı sağlamaktır. İşlerin sorunsuzca ilerlemesi ve devamında yaşanılabilecek herhangi bir olumsuz durumu ön görerek engellemek gerekir. Ve aynı zamanda; elektrik mühendislerinin çalışma alanındaki görev ve sorumluluklarını da belirtmek amaçlanmıştır.

İşletme Sorumluluklarında Var Olan Koşullar

İşletme sorumluluklarının mutlaka bir mühendisçe gerçekleştirilmesi gerekir. Ve mühendisin aynı zamanda başka bir şişi daha üstlenmesi anında ücretinin kanunca belirtilen miktarda artması da şarttır.

  • Elektrik Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumluluğu belgesine sahip olan bir mühendisin olması gerekir. İstenilen belgenin ise mutlaka; EMO tarafından verilmiş olması şarttır.

  • İşletme sorumluluğunu üstlenen mühendisin mutlaka işletme içerisinde tam gün ve tam yıl çalışıyor olması gerekir.
  • İşletme de çalışan ve bu kriterlere sahip olan bir mühendisin olmaması halinde de yerine atanacak kişinin nasıl olması gerektiği, yasal kapsamlar çerçevesinde belirlenmiştir. Bu hususta; EMO tarafınca belirlenen kişilerce üstlenen sorumluluk varlığı söz konusu olabilir. Bu sorumluluğun enerji seviyesine göre değişiklik gösterdiğini de bilmek gerekir.

İşletme Sorumluluğunun Geçici Bir Süreliğine Devri

İşletme sorumluluğunun farklı bir kişiye devredilmesi için mutlaka mantıklı ve geçerli bir sebebin var olması gerekir. Yüksek gerilim hatlarının var olduğu ve genel itibari ile enerji dağıtımı hususunda var olan çalışmaların mutlaka; yukarıda belirtilen, belgeli ve deneyim sahibi kişilerce gerçekleştiriliyor olması gerekir.

  • Sorumluluğun devri için mutlaka devredilecek mühendisin de aynı belgeleri ve şartları taşıyor olması gerekir. Aksi halde; belge eksiği olan ve gereken şartları sağlamayana bireylere, mühendislere devir mümkün değildir.
  • Düzenlenecek olan devir süresinin mutlaka; EMO tarafından onaylanması gerekir. EMO tarafından onaylanmadan önce de işletme sahibinin mutlaka bu devir konusunu kabul ediyor olması gerekir.
  • Devir süresinin mutlaka sözleşmede belirtilen zorunlu hal süresi içerisinde sınırlı olması gerekir. Aksi halde; hukuka aykırı işlemler yapılmış olur.

İşletme Sorumluluğunun Sona Ermesi Hali

  • İşletme sorumlusunun belirli bir hal sebebi ile çalıştığı işletmeden ayrılmış olması ve bunun haricinde anlaşılan görev süresinin son bulması,
  • SMM yetkilileri tarafından işletme sorumlusunun görev ve yetkilerinin fesih edilmesi söz konusu olabilir.
  • EMO yönetim kurulu işletme sorumlusuna men cezası verme hakkına sahiptir. Ve bunun yanı sıra; belirli bir sonuna dek yönetim kurulu kararınca, sorumlunun uzaklaştırma alması da mümkün olur.
  • İşletme sahibi istediği ve gerekli olan anlarda, işletme sorumlusu ile arasında olan sözleşmeyi fesih etme hakkına sahip olur.

www.ekbproje.com Enerji Kimlik Belgesi

EKB TALEP FORMU