BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Mantolama Yasası Gereği Yapılması Gerekenler

Mantolama Yasası Gereği Yapılması Gerekenler

Mantolama yasası

Mantolama yasası gündemde olmayan bir konu olsa da, oldukça önemlidir. Çünkü 2 Mayıs 2017 tarihine kadar 1000 metrekarenin üzerindeki tüm binaların Enerji Kimlik Belgesi adı verilen belgeleri almaları gerekmektedir. Bu belgeler inşaat, makine ve elektrik mühendisinden oluşan bir ekip tarafından verilmektedir. Binanın A, B, C, D, E, F, G enerji sınıflarından birine dâhil olması durumunda gerekli düzenlenmelerin de yapılması gerekir. Bu uygulama zorunludur ve eğer yapılmazsa evlerin değerinin altında satılmasına ve yüksek vergiler ödenmesine neden olur. Enerji tasarrufunun zorunlu hale getirilmesi anlamına gelebilen bu durum, birçok yeni inşaatta mevcut olmasına rağmen, eski yapılarda bulunmaktadır.

Mantolama Yasası Gereği Yapılması Gerekenler

1000 metrekarenin üzerindeki binalar için zorunlu hale gelen mantolama yasasının gereği olan belgeyi almak birçok yetkili kuruluş aracılığı ile kolaydır. Birçok banka da mantolama konusunda gereken masraflar için özel krediler vermektedir. 60 aya varan vadelerle alınabilecek olan krediler ile 1 ay içinde tüm yalıtım işlemlerinizi yaptırmanız mümkün olmaktadır.

Mantolama yasası zorunluluk konusunda belirli ölçütler ortaya koymuş olsa da, müstakil konutlar için bu zorunluluk yoktur. Çünkü mantolama yasası korkulacak bir konu değil, enerji kaynaklarının az kullanılarak ısınmanın ya da soğutmanın enerji sarfiyatının az olmasını sağlayan faydalı bir uygulamadır. Bu yüzden gerçekten tasarruf sağlar ve evinizin de dış cephesinin şık görünmesine yardımcı olmuş olur.

Mantolamanın Faydaları

Mantolama yasası amacı doğada bulunan tükenen enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılmasının yaygınlaşmasıdır. Bu yüzden sadece doğadaki kaynaklar değil, bütçeniz de kar edecektir. Mesela doğalgaz faturanız yıllık 3000 liraysa, mantolamadan sonra 2700 lira olacaktır. Bu durum uzun vadede daha karlı bir hal alacaktır çünkü evinize duvarlardan giren soğuk hava engellendiği için, daha az tüketim gerçekleştirmiş olacaksınız.

Tasarruf ülke geneline yayıldığında ciddi bir miktar ortaya çıkacak ve her anlamda kar sağlanmış olacaktır. Yasa ile ilgili detaylar incelendiğinde zaten belirli durumlarda zorunlu olduğunu göreceksiniz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini daha fazla keşfeden insanlar, enerji tasarrufu sağlayarak bütçelerine ve doğaya dost bir tutum sergilemiş olmaktadır.

Binanızın enerji kimlik belgesi fiyatı almak için www.ekbproje.com 'dan online EKB Talep edebilirisiniz. 

www.ekbproje.com ||| ENERJİ KİMLİK BELGESİ

EKB TALEP FORMU