BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Mantolama Firmaları

Mantolama Firmaları

Mantolama Firmaları

Öncelikle mantolama için birlikte çalışacağınız firmanın serfitikaya sahip ve işinde profesyonel olması önemlidir. Mantoloma işi basit bir iş değildir. Deneyim sahibi firmalar ile çalışmanız önerilmektedir. Firmanın daha önce yapmış olduğu işleri, birlikte çalıştığı kişi veya kuruluşlar hakkında da bilgi alabiliyorsanız bu sizin için bir fırsattır. Müşteri memnuniyetine son derece önem verilmelidir.  Bunların yanında inşaat sektörünün de teknoloji ile birlikte gelişmesi daha kaliteli sonuçlar alınmasını sağlamıştır.

Mantolama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mantoloma işi ciddi anlamda deneyim ve bilgi gerektirmektedir. İş alanı içerisinde işinin ehli kişilere bu işi bırakmalısınız. Araştırmadan seçeceğiniz bir firma size deneyimsiz olmasının yanında diğer firmalarla yarış içerisine girip haksız fiyatlar sunabilir. Sonucunda da daha kalitesiz işler ortaya çıkabilir. Eğer doğru bir mantolama firması ile anlaşmazsanız iş sonucunda ısı izolasyonu kısa süreli olur ve almanız gereken enerji daha azalmış bir duruma gelir. Referanslarını dikkate aldığınız mantolama firması ile çalışabilirsiniz.  Mantolamaya başlanacak yapı üzerinde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlardan ilkleri ise yapı üzerinde kabarmış olan boya veya sıvı gibi durumlar var ise öncelikli olarak bu sorunlar onarılmalıdır. Bu sorunlar çözülmeden işe başlanılmamalıdır. Mantolamanın yapılması için düz ve pürüzsüz bir zemin gerekmektedir. Yapı üzerinde sonradan eklenmiş ekler var ise bunların çıkarılması gerekmektedir. İşlemin yapılacağı duruma göre malzeme kalınlığı gibi şeyler dikkate alınmalıdır. Mantolama hakkında gerekli bilgiler edinilmelidir.

Mantolama Esnasında Kullanılan Malzemeler

Mantolama işinin yapılacak olduğu alan bir yapı olacağı için kullanılacak olan malzemeler kaliteli olmalıdır. Mantolama işine başlanmadan önce iş güvenliği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu sebeple zemin üzerinde oluşmuş olan boya kabarmalarının, sıva çatlaklarının onarılmış olması gerekmektedir. Mantolama işi doğru yapıldığı taktirde %70 oranlarında ısıtma ya da soğutma açısından verim sağlamaktadır. Mantolama malzemeleri kalitesi de bu durumda önem taşır. Mantolama işi, yapı üzerinde eğer küflenme, yoğuşma gibi sorunlar oluşursa bunlara çözüm olarak da yapılmaktadır. Binaya dıştan mantolama tekniği ile bu şekilde bir onarım yapılmaktadır. Mantolama yapıldıktan sonra yapı üzerinde çatlama, kabarma gibi sorunlar yaşanmamaktadır. Mantolama, sıcaklık ve soğukluk açısından dengeyi kurmak amacı ile yapılmaktadır.

Mantolama ve Önemi

Mantolama yöntemi, ekonomik olarak da yapıların onarımından sonra bir artı sağlar. Bunun yanında yapının estetiksel olarak duruşunu da düzelmektedir. Mantolama yapılan binanın dış görüşünü üzerinde büyük derece bir olumlu değişim görülür. Mantolama ile yapılan ısı izolasyonu, faturanızı düşürmez. Fakat yapı içerisinde bir ısı dengesini kurar. Mantolama yönteminin fiyatları hesaplanacağı zaman kullanılan malzemeler, binanın yapısı, katları ve bina alanı göz önünde bulundurulur. Fiyatın düşük olmasından çok malzemenin kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Ne kadar kaliteli malzemeler kullanırsanız o kadar uzun ömürlü sonuçlar alacaksınızdır.

www.ekbproje.com Enerji Kimlik Belgesi

EKB TALEP FORMU