BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Güneş Enerjisi Santralleri

Güneş Enerjisi Santralleri

Güneş Enerjisi Santralleri

Ülkemizde de güneş enerjisi santralleri büyük rakamlarda enerji sağlamaktadır. Bunun yanında Türkiye’de kurulu olan Güneş Enerji Santralleri’nin toplam gücü ise 248,80 MW’dir. Güneş enerji sistemlerinin ise iki farklı temeli vardır. Fotovoltaik sistem ve termal sistem olmak üzere, güneş enerji sistemleri iki farklı temele dayanır. Fotovoltaik sistemi incelediğimzide, güneşten gelen enerji ve ısı, paneller sayesinde bir enerjiye çevrilir. Daha sonra bu elde edilen enerji, bir cihaz ile kullanılabilir enerji haline getirilir. Daha çok kullanılan yöntemlerden birisi de budur. Güneş enerji sistemlerinin diğer temeli olan termal sistem ile ise özel aynalar aracılığı ile gelen güneş ışınları yansıtılır. Daha sonrada yansıtıldığı noktadaki su, yağ vb. sıvılar buhar basıncı ile kinetik enerjiye çevrilir. Güneş ışınları da bu sayede kullanılır.

Ülkemizdeki Güneş Enerjisi Santralleri

Türkiye’de faaliyet gösteren güneş enerjisi santrallerinin sayısı 38’e ulaşmış bulunmaktadır. Güneş enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları arasında çok önemli bir yere sahiptir. Dünyada da güneş enerjisi ile ilgili bilimsel çalışmasının artmasının yanında ülkemizde de bu konu hakkında çalışmalar oldukça artmıştır. Altyapı olarak güneşin elektrik üretimi olarak kullanılması çalışmalarında bulunulmuştur. Enerji kaynakları sektöründe yenilenebilir enerji kaynakları büyük yer kaplamaktadır. Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları sektöründe söz sahibi olması için büyük bir potansiyele de sahiptir. Ülkemizin birçok ülkeye göre yıl içerisinde güneşlenme süresi oldukça fazla olduğu için enerji kaynağı açısından iyi bir kaynak sağlanabilmektedir.

Güneş Enerjisi Santrallerinin Uygulama Alanları

Güneş enerjisi yenilenebilir bir enerji kaynağının olmasının yanında sınırsız ve temiz bir kaynak olduğu için kullanım alanı da çok fazladır. Dönüşümü sağlandığı taktirde birçok işe yarayabilmektedir. Doğal olması da bunun en önemli faktörlerinden birisidir. Elektrik üretimi, su ısıtma, aydınlatma gibi pek çok kullanım alanı vardır. Kaynakların bu kullanım alanları ise enerji sistemini içine alarak ikiye ayrılmaktadır. Pasif güneş sistemleri olarak adlandırılan sistem, kullanılan en eski enerji sistemlerinden biridir. Genellikle binalar içerisinde ısıtma, soğutma gibi durumlarda kullanılmaktadır. Diğer sistem ise aktif güneş sistemleridir. Bu sistem ise birçok uygulama alanı içerisinde kullanılmaktadır. Isıtma, soğutma, elektrik üretme gibi alanlarda kullanılmaktadırlar.

Güneş Enerjisi Santrallerine Olan Bağlılık

Günümüz teknolojisine de bağlı olarak her yeni günde yeni çözüm yolları bulma imkanları artmaktadır. Gerek dünya gerek ülke ekonomisinin gelişmesi için enerji kaynaklarının da akıllı bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Ülke olarak ele alındığında, enerji kaynaklarını doğru kullanarak dışa bağımlılığı azaltmak olumlu yönde gelişme sağlayacaktır. Güneş enerjisine bağlı olarak güneş enerjisi santralleri ülkemizinde oldukça fazla yararlanabileceği bir enerji kaynağıdır. Ülkemizde de güneş enerjisinin potansiyeli sıralandığı zaman ilk olarak Güneydoğu, Akdeniz ve Ege bölgesi olmak üzere büyük bir enerji kazancı sağlanmaktadır. Bu sebeple doğru şekilde değerlendirildiği durumda büyük kazançlar sağlanacaktır.

www.ekbproje.com Enerji Kimlik Belgesi

EKB TALEP FORMU