BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Verimliliği artırıcı proje (VAP) nedir?

Verimliliği artırıcı proje (VAP) nedir?

Verimliliği artırıcı proje (VAP) nedir? Bina sınıfı G nin altına çıktığında neler yapılır?

Birçok kişinin gündemine dâhil olan ve yabancı bir konu olan Verimliliği arttırıcı proje (VAP) nedir? Bina sınıfı G nin altında çıktığında neler yapılır? Sorusunun cevabını vereceğimiz bu makalemizde öncelikle Verimliliği arttırıcı projelerden bahsetmek uygun olacaktır.

Verimliliği arttıracak projeler, enerji tasarrufunun maksimum oranda sağlanacağı ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edildiği sistemlerin kullanılmasına önem veren projelerdir. İş ve konut alanlarında çok fazla enerji sarfiyatı yaşanmaktadır ve bu tüketim doğrultusunda, tükenen ve sınırlı olan enerji kaynakları, azalmakta sürekli zam gelmektedir. Bu sebeple Verimliliği arttırıcı proje (VAP) nedir? Bina sınıfı G nin altında çıktığında neler yapılır? Sorusunun cevabı, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesi ve binaların enerji tasarrufu yapmalarının sağlanmasıdır.

Bina sınıfı G nin altında çıktığında neler yapılır?                                                                 

İkinci aşamaya geçtiğimizde yani Verimliliği arttırıcı proje (VAP) nedir? Bina sınıfı G nin altında çıktığında neler yapılır? Sorusunun ikinci kısmında yer alan G sınıfının altında çıkan binalara ne yapılacağı konusuna gelecek olursak, bu konuda öncelikle binanın ısı yalıtımının yapılması gerekmektedir. Isı yalıtımın yapılmasından sonraki süreçte de, enerjinin kullanım saatlerin tespit edilmesi ve kullanılmayan saatlerde enerjinin mümkün olduğunca minimum seviyeye indirilmesi gerekmektedir.

Enerji seviyesi D çıkarsa bu iyi anlama gelmesine rağmen, C ya da B grubuna çıkması için çalışmalar yapılması gerekmektedir. Buradaki amaç güneş, rüzgâr ve toprak enerjilerinin kullanımının artıp yaygınlaşmasıdır. Verimliliği arttırıcı proje (VAP) nedir? Bina sınıfı G nin altında çıktığında neler yapılır? Sorusunun cevabını öğrenen kişiler, enerji raporlarının da yer alan sonuçları yükselterek binalarının değerini arttırdıkları gibi, ödediğiniz faturaların miktarlarını da azaltmaktadır.

Bu açıdan birçok faydası olan verimliliği arttıran ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın kullanımını sağlayan yasal düzenlemeler yanında, yatırımcıyı yenilenebilir enerji kaynaklarının üretilmesi ve kullanımı konusunda teşvik eden çalışmalar da yapılmaktadır. Bu çalışmalar gerçekten dikkate alınarak sonuçlandığında büyük oranda sağlıklı atılımlar yapılmış olacak ve çevre dostu, bütçe dostu bir enerji tüketimi gerçekleşmiş olacaktır. Sıcak su, ısınma ve elektrikli aletlerin kullanımı yenilenebilir enerji kaynakları ile yapılacaktır.

Binanızın enerji kimlik belgesi fiyatı almak için www.ekbproje.com 'dan online EKB Talep edebilirisiniz. 

www.ekbproje.com ||| ENERJİ KİMLİK BELGESİ

EKB TALEP FORMU