BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Uygun Fİyata Onlİne EKB Talebİ Ekbproje.Com Da Yapa Bİlİrsİnİz

Uygun Fİyata Onlİne EKB Talebİ Ekbproje.Com Da Yapa Bİlİrsİnİz

Enerji Kimlik Belgesi fiyatları?

Günümüzde son zamanlarda birçok kişinin yakından ilgilendiği konulardan bir tanesi de enerji kimlik belgesi konusudur. Enerji kimlik belgesi bilindiği üzere binalardaki enerji kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılabilmesi için kullanılan ve binalar için alınması zorunlu olan özel bir belgedir. Bu yüzden özellikle yeni bina yapan yapı sahiplerinin tamamı binalarına iskân ruhsatı almak için enerji kimlik belgesi almak durumundadır. Bu konuda kanuni bir zorunluluk olduğu için yapı sahipleri enerji kimlik belgesi fiyatları konusunda hiçbir tereddüt yaşamadan kanuni bir zorunluluk olan enerji kimlik belgelerini almaktadır. Bu adımlar sıralanacak olursa enerji kimlik belgesi almak için ilk olarak gerekli evrakların tamamlanması gerekmektedir. Bu belgelerin tamamlanmasının ardından ise Enerji Kimlik Belgesi almak için ilgili kurum ya da kuruluşlara başvurmak gerekmektedir. Başvuru sonrasında kurumdan enerji denetimini sağlamak adına ekb uzmanları gelmektedir.

Enerji Kimlik Belgesi İçin Ne Kadar Ücret Ödenir?

Enerji kimlik belgesi, bina ile ilgili olarak yapılan değerlendirmeler sonucunda verilir. Bu nedenle enerji kimlik belgesi fiyatları konusunda binanın enerji kaynaklarına göre farklılıklar oluşabilir. Enerji kimlik belgesi sınıflandırılması da binalara A harfinden G harfine kadar ayrı sınıflandırmalar yapılır. Bu sınıflandırmalar içerisinde en düşük enerji verimliliğini gösteren harf G harfidir. En yüksek enerji verimliliğini ifade eden har ise A harfidir. Binaların sahip olduğu enerji kaynaklarına ve enerji kimlik belgesi sınıflarına göre ödenecek olan enerji kimlik belgesi fiyatları da değişkenlik gösterir.

Ancak bu konuyla ilgili olarak ortalama bir fiyat vermek gerekirse sekiz ile on kat arasındaki binaların enerji kimlik belgesi fiyatları ortalama olarak minimum 500 TL civarındadır. Enerji kimlik belgesi fiyatları söz konusu olduğunda bu rakam binanın enerji verimliliği kaynaklarına göre 1000 TL civarına kadar çıkabilir. Ancak günümüzde enerji kimlik belgesi maliyetinin yüksek olması bina sahiplerini çok etkilememektedir. Çünkü ilk olarak enerji kimlik belgesi maliyeti çok yüksek değil ve ideal fiyatlardadır. İkincisi ise mutlaka yeni binaların iskân ruhsatı alabilmeleri için enerji kimlik belgesi almaları gerekir.        

Bu nedenle enerji kimlik belgesi alınacağı zaman ortaya çıkan fiyat ne olursa olsun mutlaka enerji kimlik belgesinin alınması gerekir. Ancak yine de enerji kimlik belgesi alacak olan kişilerin bu konuda küçük bir araştırma yapmaları ve fiyat olarak daha ekonomik ücretler alan kurum ve kişilerle iletişime geçmesi olağan karşılanabilir.

 

Binanızın enerji kimlik belgesi fiyatı almak için www.ekbproje.com 'dan online EKB Talep edebilirisiniz. 

www.ekbproje.com ||| ENERJİ KİMLİK BELGESİ

EKB TALEP FORMU