BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

İstanbul Enerji Kimlik Belgesi

İstanbul tarih boyunca geçmişten günümüze kadar birçok medeniyetin sahip olmak istediği bir şehirdir. Bulunduğu konum gereği; iki kıtada toprağı bulunması, stratejik öneme sahip boğazının olması, önemli geçiş noktalarından biri olması onu hep sahip olunmak istenilen bir şehir konumuna getirmiştir. Hristiyanlık için kutsal bir şehir olması ve İslamiyet’te de önemli bir yerinin olması ise değinilmesi gereken bir konu. Napolyon’un dediği gibi dünya tek bir devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu.

İstanbul’da Yapı Ve İnşaat Sektörü

İstanbul ülkemizin en kalabalık şehridir. Sadece ülkemiz değil dünyanın da sayılı kalabalık kentlerindendir. Resmi rakamlara göre şuan ki nüfusu 15 milyonun üzerinde olan İstanbul, resmi olmayan rakamlara göre 20 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Böylesi büyük bir kitleye sahip şehirde büyük bir barınma ihtiyacı vardır. Bu barınma ihtiyacı da beraberinde inşaat sektörünü getirmiştir. Bugün Türkiye’nin inşaat sektöründeki en büyük şirketleri en büyük ve en fazla harcamalı projelerini İstanbul’da yapmaktadır. Şimdi yapı sektörünün son büyük ve önemli değişimlerinden birine değinmek istiyorum. İnşaat sektörünün bu denli büyük bir pazara sahip olduğu İstanbul’da sektörün alt alanları da hızlı bir gelişme göstermiştir. Bu alanlardan biriside ısı yalıtım hizmetinin verildiği sektördür. Isı yalıtımı bina içerisinin kışın sıcak yazın ise serin olması demektir. Ülkemizde de artık çıkarılan yasa gereği 2017 yılına kadar bina ve işyerinizin enerji kimlik belgesi olması gerekmektedir. Enerji kimlik belgesinde asgari olarak oturmakta olduğunuz veya işyerinizin bağlı olduğu binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtımsak özellikleri gibi bilgileri içeren bir belgedir. Belgenin geçerliliği on yıldır. Bu durum 2011 yılında kabul edilmiş ve 2017 yılına kadar bütün binaların enerji kimlik belgesi alınması zorunlu kılınmıştır. Enerji kimlik belgesi enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından sağlanmaktadır.  

İstanbul enerji kimlik belgesi alınmak istenen binada bir takım şartlar bulunmalıdır.  İstanbul enerji kimlik belgesi almak için başvurulduğunda binaların enerji performansı için bir takım değerlendirmeler yapılmaktadır.  Bu değerlendirmede gerekli şartların bulunup bulunmadığı konusu incelenmektedir.  

İstanbul Enerji Kimlik belgesi

Enerji Kimlik Belgesinin Önemi Ve Bu Belgeyi Kim Hazırlar

Enerji kimlik belgesi bayındırlık ve iskân bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bünyesinde enerji kimlik belgesi uzmanı barındıran kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Bu kuruluşlar veya şirketler binanızı yerinde inceleyerek gerekli ölçümleri yapan ve bu ölçümlere bağlı olarak binanızın enerji tüketim sınıfını, yalıtımsak özelliklerini ve harcadığı enerji miktarını belirleyen ve buna bağlı olarak enerji kimlik belgenizi oluşturan kuruluşlardır. Bu belgenin önemi herhangi bir sorunla karşılaşıldığında anlaşılmaktadır. Binalar planı yapılmadan ve hatta müşteri ile buluşturulmadan önce bu enerji kimlik belgesi alınıp kalite kontrolü yapılırsa insanların can güvenliği de dâhil olmak üzere hem enerji tüketimi hem de yalıtımsak özellikler konusunda fazlaca yarar sağlanmış olacaktır.

Enerji Kimlik Belgesini İstanbul’da Nasıl Alırsınız?

Bu kadar ehemmiyetli ve özel ilgi gerektiren bir belgeye ulaşmak oldukça kolaydır. Her ilde olduğu gibi İstanbul’da da bu belgenin alınması zorunlu kılınmıştır. 1000 metrekare alandan fazla alana sahip olan her eski binanın enerji kimlik belgesi alması yasalarla zorunlu kılınmıştır.  EKBproje olarak size enerji kimlik belgenizi almakta size yardımcı oluyoruz. 

İstanbul Enerji Kimlik belgesi

İstanbul beptr.bep.gov.tr'nin güncel verilerine göre 08.09.2015 tarihine kadar yapılan enerji kimlik belgesi 66621 adet ve proje sayısı 71638 adet yapılmıştır. Bunlardan, 3148 adet enerji kimlik belgesi müstakil konut, 60473 adet enerji kimlik belgesi apartman, 519 adet enerji kimlik belgesi rezidans, 1460 adet enerji kimlik belgesi ofis,  141 adet enerji kimlik belgesi hastahane,  381 adet enerji kimlik belgesi eğitim kurumları, 317 adet enerji kimlik belgesi otel ve 182 adet enerji kimlik belgesi avm olmak üzere enerji kimlik belgesi oluşturulmuştur. Ekimlik belgesi almak artık çok kolay.  Ekb fiyatı için ekbproje.com'u ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz

Sizler de yapınıza ait enerji kimlik belgesi fiyatı almak için www.ekbproje.com 'u ziyaret ediniz. 

Şube ve Bayilerimiz

EKBPROJE İSTANBUL MERKEZ
İSTANBUL OFİS
Bağdat Cad. İstasyon yolu sok. Altuntepe - Maltepe/İSTANBUL
08503041216
info@ekbproje.com
EKBPROJE İSTANBUL MERKEZ
Uğur Sinan TEKDAMAR
Küçükyalı Mah İnceyol Sokak lale apt 36/9 Maltepe İstanbul
0532 063 32 31
info@ekbproje.com
EKBPROJE İSTANBUL MERKEZ
PRESTİJ GAYRİ MENKUL (AHMET YENAL ÖZKAN)
MERKEZ MAH. AHMET TANER KIŞLALI CD. NO:12/B Avcılar / İSTANBUL
0543 948 55 34
ekb@ekbproje.com
EKBPROJE İSTANBUL MERKEZ
YALÇIN ENERJİ (AHMET FUAT YALÇIN)
ESKİ LONDRA ASFALTI CD. YILDIZ TEKNOPARK D2 BLOK NO:07 Esenler/İSTANBUL
05356589930
info@ekbproje.com
EKBPROJE İSTANBUL MERKEZ
AVCILAR ENERJİ KİMLİK BELGESİ (İbrahim Uslu)
MERKEZ MH. ŞAMLI SOK. NO:27 ERGÜL ÇAKICI İŞ MERKEZİ KAT:4 DAİRE:84 AVCILAR/İSTANBUL
0532 593 40 88
info@ekbproje.com
EKBPROJE İSTANBUL MERKEZ
AĞAKAN DANIŞMANLIK - ERDİNÇ AĞCA
SİNANOBA MH. AKTAY CAD. ATRİUM ÇARŞI NO:19/23 BÜYÜKÇEKMECE İSTANBUL
0534 830 08 22
info@ekbproje.com
EKBPROJE İSTANBUL MERKEZ
UĞUR ÇOMAK
GOSB ŞEHABETTİN BİLGİSU CAD. NO:609 ÜSKÜDAR/İSTANBUL
0505 833 20 96
info@ekbproje.com

EKB TALEP FORMU