BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Enerji verimliliği etkilen faktörler

Enerji verimliliği etkilen faktörler

Enerji verimliliği etkilen faktörler

Birçok çevre dostu uygulama, toplumun kullanımına sunulmakta ve bilinçlendirme yapılarak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönlendirme sağlanmaktadır. Bu tür uygulamalar, yasal olarak zorunluluk haline getirilmiş ve Enerji Kimlik Belgesi gibi durumlar ortaya çıkmıştır. Aslında Enerji Kimlik Belgesi beyaz eşya üzerinde yer alan enerji verimliliğini gösteren ve etrafa verdiği durumları gösteren etiketlere benzemektedir.

Enerji sarfiyatını engellemek için yapılan birçok uygulama, uzun vadede tasarruf sağlamakta ve doğaya da zarar vermemektedir. Birçok kişi için enerji verimliliğini etkileyen faktörler önemlidir ve bu faktörler düzenlenerek enerjinin etkili bir enerji tasarrufu sağlanmıştır. Birçok yasal düzenleme çerçevesinde ortaya çıkan enerjinin tasarruflu kullanımı için gerekli düzenlemeler yapılmaya başlamıştır.

Enerji verimliliğini etkileyen faktörler arasında verimlilik arttırıcı cihazlar da bulunmaktadır. Bu cihazlar sayesinde elektrik ile çalışan tüm enerji sistemlerinin daha az enerji sağlamaları sağlanmaktadır. Birçok kişi için önemli olan enerji tasarrufu sadece çevreyi korumakla kalmamakta, aynı zamanda faturalarda da ciddi miktarlarda azalma sağlamaktadır.

Enerjinin yenilenebilir olması, enerji verimliliğini etkileyen faktörler arasında ilk sıradadır. Toprak, rüzgâr ve güneş enerjisini etkileyen faktörlerden maksimum verim alındığında, enerji verimliliği de pozitif olarak etkilenir. Bu tür bir faydalanma sağlandığında zaten çok iyi statüsünde ve A sınıfı olarak kategorize edilecek olan enerji kimlik belgesi düzenlenir. Ancak bu tür binalar çok çok azdır.

Geçici olan çözümler cihaz kullanımları ve dış cephe mantolama gibi çözümlerdir. Mantolama bile tek başına yüzde 20 ve daha fazla bir tasarruf sağlar, elektrikli ürünlerin daha az kullanılmasını sağlayan mantolama sayesinde ev çok ısınıp soğumayacağı için daha az sarfiyat gerekecektir ve böylece enerji tasarrufu sağlanacaktır.

Mantolama Maliyeti Yüksek Mi?

Mantolama işlemi biraz maliyetli olmasına rağmen uzun vadede etkili bir tasarruf yöntemidir. Enerji verimliliğini etkileyen faktörler arasında ilk sırada yer alan ısı yalıtımı sayesinde sarfiyat önemli ölçüde azalır. Faturaların miktarı düşer ve çevre dostu bir enerji tasarrufu süreci için adım atılmış olur.

Bu yüzden maliyetin karşılığını fazlasıyla almak söz konusudur. Birçok banka mantolama gibi ihtiyaçlar için özel kredi seçenekleri sunmaktadır ve bu krediler sayesinde çok uygun taksitlerle mantolama işlemini 1 ay içinde yaptırmak mümkün olmaktadır.

 

Binanızın enerji kimlik belgesi fiyatı almak için www.ekbproje.com 'dan online EKB Talep edebilirisiniz. 

www.ekbproje.com ||| ENERJİ KİMLİK BELGESİ

EKB TALEP FORMU