BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Ekbproje.com Binanızın Enerji Sınıfını Düzenliyor

Ekbproje.com Binanızın Enerji Sınıfını Düzenliyor

Ekbproje.com Binanızın Enerji Sınıfını Düzenliyor

Binalarınızda enerji israfını gidererek enerji tasarrufu sağlamak için Türkiye genelinde enerji kimlik belgesi eğitimi alabilirsiniz. Ekbproje.com sitesinden binanızın enerji sınıfı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Böylece hem fazladan enerji tüketip bütçenize zarar vermezsiniz hem de çevreye daha duyarlı davranmış olursunuz. Çünkü doğalgaz dahil bütün enerji kaynakları çevreye bir şekilde zarar vermektedir. Bu da son yıllarda gündemde olan sera gazı salınım seviyesini yükseltmekte ve küresel ısınmayı arttırmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak için çevreye gereken hassasiyeti göstermeliyiz.

Enerji Sınıflaması Nedir?

Enerji kimlik belgesi uzmanı tarafından tıpkı beyaz eşyalarımızda olduğu gibi binalarımızın da sınıflandırılması yapılmıştır. örneğin çamaşır makinesi buzdolabı gibi cihazlarımızda enerji sınıflandırması yapılmaktadır. Binalarda da bu sınıflama sayesinde enerji denetimi yapılmaktadır. Binalarda yapılan enerji sınıflaması A B C D E F G gibi kategorilere ayrılmıştır. A en yüksek verimi gösterirken G en düşük seviyeyi belirtmektedir. Bu sınıflandırma enerji kimlik belgesi ile yapılmaktadır.  Genellikle binalarda C sınıfı seçilerek orta düzeyli bir sistem kullanılmaktadır. Siz bu sınıflandırmanın yapılması için gerekli kurumlara başvuru yapıyor sonra da ona göre bir enerji planlaması yapılıyor.  Böylece binalarınızda enerji tasarrufu sağlanarak boşa enerji harcamanın önüne geçilmiş oluyor.  Siteden yardım alarak binanızın enerji sınıflamasının hakkında ayrıntılı bilgi almanız mümkündür.

Bu Belge Nasıl Alınır?

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır hakkında kısaca bilgi vermekte fayda görüyoruz. Bu belgeyi ancak yetkili kurumlar vermektedir. Bu yetkiye ise enerji kimlik belgesi için gerekli eğitim sahip mühendis ve mimarlar vermektedir. Ayrıca bu mühendis ve mimarların çalıştığı firmalarda da bu belgeyi verme hakkına sahiptir. Siz de bulunduğunuz ilde gerekli araştırmayı yaparak bu belgeyi vermeye yetkili firmalara ulaşabilirsiniz.  Ancak dikkat etmeniz gereken şey mutlaka bu belgeyi vermeye yetkili bir kurumdan almanız gereklidir. Bu yüzden detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Çünkü bazı durumlarda yasal yetki sahibi olmayan firmalarca verilen enerji kimlik belgeleri birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Türkiye bazında bu belgeye yetkili birçok firma vardır ama titiz bir çalışma ile bu belgeye ulaşmanız gereklidir. Bu konuda gereken özeni gösterdiğiniz takdirde birçok fayda elde etmiş olacaksınız. Hem bütçeniz hem de çevreye verilen zarar büyük oranda azalacaktır. Siz de ekbproje.com adresini inceleyerek enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Enerji Kimlik Belgesi Yönetmeliği

Son yıllarda ülkemizdeki hızlı teknoloji ve sanayi alanındaki gelişmeye bağlı olarak çevreye verilen zarar istemeden olsa da artış göstermektedir. Bu yüzden de gerekli önlemler alınmış bu konuda devlet tarafından düzenlemeler yapılmıştır. Türkiye ‘de 5627 sayılı yasa gereği enerji verimliği kanunu çıkarılmıştır. Böylece enerji kimlik belgesi yönetmeliği oluşturulmuştur. Bu yasa gereği bu belgeye ait gerekli düzenlemeler yapılarak enerji israfının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Birçok AB ülkesi devlet bu uygulamaya çok önce geçmişti. Nihayet ülkemizde de bu konu ile alakalı gerekli düzenlemeler yapılmış ve saha temiz bir çevre için çalışmalar başlatılmıştır.

www.ekbproje.com Enerji Kimlik Belgesi

EKB TALEP FORMU