BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

EKB Belgesini Çıkartmayı Unuttuk!

EKB Belgesini Çıkartmayı Unuttuk!

Evlerde enerji belgesini unuttuk!

2017 yaklaştı ama hala yapılarda Enerji Kimlik Belgesi çıkartamadık. Türkiye geneli oldukça az sayıda enerji kimlik belgesi düzenlemesi Çevre ve Şehirçilik bakanlığı tarafından onaylandı. Bu günlerde yoğun çalıştıklarını dile getiren www.ekbproje.com kurucusu ve EKB Uzmanı Yusuf ÇELEBİ, "Türkiyenin her tarafına ekb belgesi gönderiyoruz. Uzman ekiplerimizle mesai yaparak yapılarda enerji performans sınıfını belirlemekteyiz. Ayrıca enerji kimlik belgesi bayiliğini de vermekteyiz. Ekb bayiliği ve uzmanlarımızla binalara enerji kartı vermekteyiz.

Enerji Kimlik Belgesi almak için gerekli evraklar?

1-Mimari Proje

2-statik proje

3-mekanik Proje

4-Elektrik Proje

5-Yapı/kullanım ruhsatı

6-Varsa mantolama perojesi ile sözleşmesi

Yukarıdaki bilgiler doprultusunda uzmanlar tarafından kontrol edilerek binaya ait enerji kimlik belgesi çıkartabileceğiz.

Nasıl Enerji Kimlik Belgesi Alacağım?

EKB Belgesi alabilmek için www.ekbproje.com sitesi üzerinden ücretsiz EKB Talep formunu doldurabilir yada 0850 304 1216 nolu hattan bize ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Whatsapp hattımızla bize iletişim geçebiliriz. :  0553 094 02 94

Enerji Kimlik Belgesi Hakkında Çıkan TV Haberleri Aşağıda İzleyebilirsiniz:

1- ATV 

2-TRT 1 HABER

BİNALARDA Enerji Performans Yönetmeliği kapsamında yeni binalar için ‘enerji kimlik belgesi’ alınması zorunlu hale gelirken, mevcut binaların Mayıs 2017’ye kadar alması gerekiyor.

Gayrimenkul brokeri Özkan Aydemir, 50 metrekare üzeri inşaat alanına sahip bütün binaların enerji kimlik belgesi olmadan alım ve satımının yapılamayacağını söyledi.

Bu kimlik belgesi binanın metrekare başına düşen enerji tüketimlerinin bilinmesini sağlayacak. Sürenin kısalmasına rağmen konuya gereken hassasiyetinin gösterilmediğini belirten Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu, “Türkiye’de 6-8 milyon binada bu belgenin alınması gerekiyor. Şuana kadar Türkiye’de toplam 465 bin 286 adet enerji kimlik belgesi verilmiş. Belge dağılımına baktığımız zaman 431 bin 3 adet yeni yapılan projeler için belge verilirken eski bina projeleri için 34 bin 283 adet belge verilmiş” dedi.

TÜKETİMİN YÜZDE 35 BİNALARDA

Türkiye’de bulunan toplam kullanım alanı 50 metrekare üstünde ve sanayi alanlarında üretim faaliyetleri yürüten binalar haricinde, tüm binaların enerji kimlik belgesi alması  kanun ile zorunlu hale getirildi. Enerji kimlik belgesi, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını katkı sağlayacak. Binaların toplam enerjinin yüzde 35’ini harcadığına dikkat çeken Kayaoğlu, “Bu rakam endüstriyel tesislerde yüzde 43, trafikte ise yüzde 22 olarak gerçekleşiyor. Dolayısı ile binalarda yapılacak tasarruf miktarları azımsanmayacak kadar çok. Şu anda yeni binalara enerji kimlik belgesi serbest müşavir mühendis olarak adlandırılan bu belgeyi vermeye haiz kişiler tarafından verilebiliyor. Eski binalara (01.01.2011 tarihinden önce yapı ruhsatı alınan binalar) ise kısaca EVD (enerji verimlilik danışmanlığı) diye nitelediğimiz, bakanlıkça kriterleri ve yetkilendirilmeleri yapılmış firmalar tarafından hazırlanıyor. Bu firmaların ayrıca verimlilik artırıcı proje hazırlama yetkileri de var ve bu konu ile ilgili kişilere ayrıca danışmanlık hizmeti verebiliyor.  Vaillant olarak 2013 yılından beri enerji verimlilik danışmanlığı firmalarından biriyiz. Mevcut mühendislik yapımız ve hizmet anlayışımız ile mevcut binalarda enerji kimlik belgesi verilmesi konusunda çalışmalarımız bulunuyor” dedi. Enerji kimlik belgesi binanın enerji tüketimi ve sera gazı salınımı A ila G arasında sınıflandırılıyor. A sınıfı enerji tüketimi açısından iyi, G sınıfı da oldukça kötü durumdaki binayı ifade ediyor. A sınıfı binalar, yasalarca öngörülen asgari şartlardan (C sınıfı) en az yüzde 60  oranında daha az enerji tüketiyor. 

Enerji kimlik belgesi olmayan mülklerin alım satımı yapılamayacak

Resmi gazetede yayınlanan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni mevzuata göre, 50 metrekare üzeri inşaat alanına sahip binalara enerji kimlik belgesi alma mecburiyeti getirildi. Enerji kimlik belgesi almak için 2 Mayıs 2017 tarihinin son gün olduğu konusunda vatandaşları uyaran Realty World Elfi gayrimenkul brokeri Özkan Aydemir, "Bu kanun 50 metrekare ve 2 yaşını aşmış olan binaların hepsini kapsamaktadır. Enerji kimlik belgesi, verildiği binanın enerji performansını göstermekte ve tıpkı beyaz eşyalardaki gibi A ve G harfleri aralığında bir enerji sınıfı yer almaktadır. A harfi verimli binayı, G harfi ise verimsiz binayı temsil etmektedir. Bu kanunla birlikte nasıl ki alım satımlarda tapu müdürlüğünde DASK belgesi aranıyorsa, enerji kimliği belgesi de aranacak. Bu belge olmadan tapu satışları gerçekleştirilemeyecek. Bir bina olması gereken yapı ve yalıtım standartlarını tam olarak sağlıyorsa, C enerji sınıfını alır. Mevcut binalarda enerji sınıfı sınırlaması bulunmamaktadır. Yani mevcut binanın enerji sınıfı C sınıfının altında çıkabilir. Fakat 2017 yılından sonra yapılacak düzenlemeler ile binalara enerji sınıfına göre bir vergilendirme sistemi getirileceği bilinmektedir" diye konuştu.

Bu belgenin gayrimenkul almak isteyen vatandaşlara karar verme aşamasında yardımcı olacağını belirten Aydemir, "DASK belgesiyle depreme karşı nasıl binanın güvenirliğini ölçüyorsak, enerji kimliği belgesiyle binanın ısınmasından soğumasına kadar tüm verilerine ulaşılmış olacak. Ona göre yıllık kazancını belirlemiş olacak ve böylece satın alan veya kiralayan, aldığı yapının enerji sınıfının ne olduğunu bilecek ve tercihini buna göre yapacak. Mülk sahibi enerjiden tasarruf ederken, ülke ekonomisine de katkı sağlanacak. Alım satımın dışında vatandaşa herhangi bir yaptırımı olmayacak. Şu anda yeni doğalgaz, su, elektrik bağlantısı yapacak olan kişiler eğer bu belgeleri yok ise işlemlerini gerçekleştiremeyecek" dedi.

Sadece sanayide üretim faaliyetlerini yürüten, planlanan kullanım süresi 2 yıldan az olan, toplam kullanım alanı 50 metrekarenin altında bulunan binaların kapsam dışı tutulduğunu belirten Aydemir, atölye, sera, depo, ardiye, ahır gibi binaların da bu uygulamaya tabi olmadığını söyledi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 50 bin konutluk yeni yaşam alanı projesinin ilk etabı olan 11 bloktan oluşan Güzelyurt Sosyal Konutları için enerji kimlik belgeleri B sınıfı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Belediye ve TOKİ işbirliği ile yapılan Güzelyurt Sosyal Konutları için 'Enerji Kimlik Belgesi' alındı.

Referans bina standartlarından daha iyi yapı, mekanik, elektrik ve yalıtım özelliklerine sahip olan Güzelyurt Konutları, enerji kimlik belgesi ile enerji verimliliği açısından iyi ve kaliteli bir donanıma sahip olduğu kanıtlandığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 11 bloktan oluşan konutların daha az elektrik ve doğal gaz tüketimi ile kullanıcılarında bu kaynaklar için daha az faturalar ödeyecekleri, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yapılan binalarda ise zorunlu olarak alınan ‘Enerji Kimlik Belgesi’nin mevcut binalar için de 2 Mayıs 2017 tarihine kadar alınmasının zorunlu olacağı bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayınlanan “5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ve buna bağlı olarak çıkartılan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”ne göre, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırmasını içeren bir belge olan ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne (EKB) sahip binalar hem enerji masrafını düşürüyor, hem de binanın değerini artırıyor, ayrıca doğayı da koruyor.

Nasıl Enerji Kimlik Belgesi Alacağım?

EKB Belgesi alabilmek için www.ekbproje.com sitesi üzerinden ücretsiz EKB Talep formunu doldurabilir yada 0850 304 1216 nolu hattan bize ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Whatsapp hattımızla bize iletişim geçebiliriz. :  0553 094 02 94

EKB TALEP FORMU