BİLGİLERİ DOLDUR, EKB FİYATI ÖĞREN

YAPI CİNSİ

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
FİYATLARI HESAPLA!

Yapınıza ait bilgileri girerek anında
Enerji Kimlik Belgesi fiyatı öğrenin.

Bursa Enerji Kimlik Belgesi

Bursa, Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri konumunda bulunmaktadır. Ekonomik açıdan Türkiye’nin gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa’nın, 2014 yılı itibari ile nüfusu 2.787 milyondur. Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olma özelliğini elinde tutan ve Marmara bölgesinin İstanbul’dan sonra gelen ikinci büyük şehri olan Bursa, sanayi istatistiklerine göre Türkiye’nin en büyük sanayi kenti konumunda bulunmakta ve ayrıca Türkiye’nin en büyük otomotiv üretim merkezi sıfatını elinde bulundurmaktadır.

Bursa İnşaat Sektörü

Sanayi devi bir şehir konumunda bulunan ve 2.5 milyonu aşan nüfusu ile dikkatleri üzerine çeken Bursa’da, yoğun bir iş hacmi ve bu iş hacmine bağlı olarak yoğun bir nüfus kalabalığı gözlenmektedir. Artan nüfusun geçici ya da kalıcı konaklama ihtiyaçlarının karşılanması maksadı ile şehirde faaliyet gösteren ve büyük projelere imza atan birçok inşaat firması bulunmaktadır. İnşaat sektöründe yer alan bu firmalar, gerek toplu konut projeleri, gerek ise müstakil konut projeleri ile Bursa halkının ihtiyaçlarını gidermek için aralıksız çalışmaktadır. Özel sektörün öncülüğünü yaptığı, konuta yönelik inşaat sektöründe, Başbakanlık bünyesinde çalışmakta bulunan ve T.C. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) olarak bilinen kurumun yaptığı Toki konut projeleri de ihtiyaçlara cevap vermeye çalışmaktadır. Bursa enerji kimlik belgesi belge düzenleme ile bina ve bina çevresinde bulunan yapılar için enerji tasarrufu hangi miktarda ve hangi koşullar ile sağlanmaktadır şeklinde bir belirleme yapılmaktadır. Binaların enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla Bursa EKB binalara en iyi verimi alma konusunda yardımcı olmaktadır. Isıtma soğutma ve havalandırma gibi etkenler ile Karataş enerji tasarrufu alma daha verimli hal almaktadır.

Bursa Enerji Kimlik Belgesi

Konut ihtiyacının her geçen gün arttığı Bursa’da, ihtiyacın karşılanması maksadı ile inşaat sektörünün önde gelen temsilcilerinin gerçekleştirdiği projelerin, yapının ruhsatına ve eklerine, ayrıca sanat teknik ve sağlık kurallarına uygun olup olmadığını denetlemek büyük önem taşımaktadır. Bu maksat ile Bursa’da faaliyet gösteren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin belgesi alan seçkin ve konusunda deneyimli yapı denetim firmalarınca, ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda, gerekli yasal denetlemeler yapılmaktadır.

Binalara Enerji Kimlik Belgesi Alma Zorunluluğu

5627 sayıda Enerji Verimliliği Kanunu ile bu kanuna bağlı olarak, binalarda enerji performansı yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik hükümlerine göre, binalarda bulunan enerji ile enerji kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanılması ile enerjideki israfın önüne geçilmesi ve çevre korunmasının sağlanması için, binanın enerji ihtiyacının, enerji tüketim sınıflarının, yalıtım özelliklerinin, ısıtma ya da soğutma sistemlerinin verimleri ile bilgileri içeren belge, enerji kimlik belgesi olarak belirlenmiştir.

Türkiye genelinde bütün illerde olduğu gibi Bursa’da da gerçekleşen yeni yapım işlerinde, enerji kimlik belgesi almak yasal bir zorunluluk haline getirilmiştir. Yapılan düzenleme ile ruhsat alınabilmesi için, ilgili belediye tarafından, yapının enerji kimlik belgesi talep edilmektedir. Ayrıca eski binalarda da 2017 yılından itibaren, enerji kimlik belgesi alınması yasal bir zorunluluk haline getirilecektir. Yasal yaptırım olarak ise, binalar ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak, bunun yanında enerji kimlik belgesi olmayan binalar için cezai işlem uygulanacaktır.

Binalara Enerji Kimlik Belgesi Alınması                     

Web sitemiz aracılığı ile binalarınız için alınması zorunlu olan Bursa enerji kimlik belgesi, uzman personelimiz tarafından hızlı bir şekilde hazırlanmakta ve bulunduğunuz adrese kargo aracılığı ile süratle gönderilmektedir. Toplamda Bursa’da 14.655 konut projesi yer almakta ve bunların içerisinden 13.830 adedinin enerji kimlik belgesinin bulunduğu bilinmektedir. Binalara bahse konu belgenin alınması maksadı ile ihtiyaç duyulan, Bursa enerji kimlik belgesi fiyatları hakkında detaylı bilgi elde edebilmeniz için, firmamız ile irtibata geçerek gerek fiyatlarımız, gerek ise hizmetlerimiz hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün kılınmıştır.

Bursa Enerji Kimlik Belgesi

Bursa beptr.bep.gov.tr'nin güncel verilerine göre 06.09.2015 tarihine kadar yapılan enerji kimlik belgesi 14708 adet ve proje sayısı 13886 adet yapılmıştır. Bunlardan, 1027 adet enerji kimlik belgesi müstakil konut, 11899 adet enerji kimlik belgesi apartman, 35 adet enerji kimlik belgesi rezidans, 682 adet enerji kimlik belgesi ofis,  16 adet enerji kimlik belgesi hastahane, 137 adet enerji kimlik belgesi eğitim kurumları, 31 adet enerji kimlik belgesi otel ve 59 adet enerji kimlik belgesi avm olmak üzere enerji kimlik belgesi oluşturulmuştur. 

Sizler de yapınıza ait enerji kimlik belgesi fiyatı almak için www.ekbproje.com 'u ziyaret ediniz. 

 

Şube ve Bayilerimiz

Bursa Şubesi
KEMAL KUŞÇU - KARACABEY
Yenice Mah Şukru Keskin Sok No:4/14 Karacabey/Bursa
08503041216
info@ekbproje.com

EKB TALEP FORMU